וירוס הקורונה והגישה להפלה

הסיטואציה הנוכחית, של מציאות עולמית תחת מגיפה, מדגישה את האפליה המובנית בחוק האמריקאי, המתבטאת גם בשירותי הבריאות הניתנים לנשים. אחת הדוגמאות המובהקות לכך, היא הנגישות להפלה - נושא רגיש ובעייתי בארה"ב גם בימים כתיקונם
Reading Time: 2 minutes

כך לדוגמא, באוקלהומה סיטי, במערב התיכון של ארצות הברית, כאשר אישה מבקשת לעשות הפלה, יוטס עבורה רופא.ה ממדינה אחרת. רוב הסיכויים שאותו רופא, או רופאה, יהיו אקטיביסטים בנושא זכויות הרבייה של נשים.

אך בזמן שמשתוללת מגיפה, רופאים ורופאות אלו ניצבים בפני דילמה קשה: סיכון ממשי לבריאותם אל מול הסיכון להפקיר נשים במקומות כמו אוקלהומה סיטי, שם הן עלולות להישאר ללא גישה כלשהי להפלה.

על פי כתבה שפורסמה השבוע בעיתון Vice על ידי ולרי קיפניס, רופא המגיע באופן קבוע לאוקלהומה סיטי ממדינת וושינגטון בארה"ב, מעיד על קונפליקט פנימי קשה, בו עדיין לא הכריע. הוא יודע שאי הגעתם של רופאים למקומות בהם כבר קיימות גזירות קשות ומגבילות בנושא הפלות, גוררים מחיר כבד אותו משלמות נשים באותו המקום. נכון לכעת, באוהיו ובטקסס מוגדרות הפלות כפעולות לא חיוניות בעת מגיפה.

גם בימים כתיקונם מאתגר מאד להשיג גישה להפלה בחלקים גדולים של ארצות הברית כאשר בחלקן של המדינות קיימות מרפאות בודדות להפלות בהן רוטציה בין רופאים המוטסים למקום אחת לכמה ימים – סידור בלתי אפשרי בעת המגיפה הנוכחית.

המרפאה באוקלהומה סיטי, ביחד עם מרפאה נוספת במדינת קנזס השכנה, מסתמכת על 13 רופאות ורופאים המגיעים כולם מחוץ לגבולות המדינה. עד כה, ניתן לבצע פעולות הפלה, כך על פי מנהלת המרפאה, אך במגבלות הבריאותיות הנוכחיות מגיעים פחות מלווים והמגע הפיזי מוגבל למינימום.

רופאה אחרת שהתראיינה לכתבה מתייסרת על הבחירות הקשות שעליה לעשות. השבוע ביטלה אותה רופאה את נסיעתה לטקסס כיוון שהיא מתגוררת באיזור מוכה קורונה ועל כן, לא רצתה להסתכן בהדבקה של נשים בהיריון. במקביל, באוהיו הוחלט על ידי שר המשפטים של המדינה שכל שירותי ההפלה יוכרזו כלא חיוניים. אם קביעתו תתקבל, יהיה בלתי אפשרי לבצע הפלה באוהיו. ימים אחדים קודם לכן, ארגון רופאי ורופאות הנשים האמריקאי קבע שהפלה היא חיונית ועיכוב בביצועה עלול לסכן את סיכויה להתבצע.

בינתיים, מנהלת המרפאה באוקלהומה סיטי הצליחה להשיג ארבעה רופאים שימלאו את מקומם של הרופאים הקבועים. מנהלת המרפאה בטקסס סיפרה שבעקבות המצוקה, עברה אחת הרופאות מקליפורניה לגור בקרבת המרפאה.

גם אצלנו בישראל המצב לא ברור. ביום א' האחרון נכנסו לתוקפן ההנחיות החדשות של משרד הבריאות לפעילות אלקטיבית בבתי החולים הציבוריים. על פי פרסומה של ליאת בר סתו ב"מאקו נשים", ההנחיות אמנם מחריגות פעולות רפואיות שונות אך ביניהן, הן אינן מחריגות הפלות. למעשה, הותיר משרד הבריאות את ההחלטה האם לקיים או להפסיק הפלות, בידי מנהלי בתי החולים.

תמונה בראש הכתבה:  Darko Stojanovic from Pixabay

 

רוצה לקרוא עוד כתבות כאלה? תמיכה קבועה בסכום לבחירתך תאפשר לנו להמשיך לעשות תקשורת פמיניסטית ולהעלות למודעות הציבורית את הנושאים שחשובים לך

לשיתוף הכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך:

בלאדי מורי ללא פילטרים

Reading Time: 8 minutes לפני שבועיים הסתיימה העונה הראשונה של "בלאדי מורי", קומדיה רומנטית קלילה (אפשר להתווכח על זה), המביאה למסך את הסוגיות של נשים ברווקות מאוחרת. ישבנו לשיחה עם סתיו אידיסיס, יוצרת הסדרה

קראי עוד »